LYCON Precision Waxing

LYCON Precision Waxing, dé elite onder de professionele waxen

LYCON Precision Waxing is dé elite onder de professionele waxen en after care, afkomstig uit Australië. Deze unieke en geavanceerde methode van ontharen wordt in meer dan 65 landen toegepast door vooraanstaande beautysalons en spa’s. Het LYCON-assortiment bestaat uit een brede keuze aan hot- en stripwaxen en de LycoJetwax, die speciaal geschikt is voor korte en heel stugge haren. Ook zijn er voor- en nabehandelingslotions en accessoires, waarmee de LYCON Waxing Professional voor u een perfect resultaat kan garanderen. Voor thuisgebruik is er de LYCON SPA Essentials-lijn, een serie professionele (thuis) spa producten met o.a. sugar scrubs, hand- en bodylotions en een serum tegen ingegroeide haartjes. 

Een perfect gladde, optimaal verzorgde én zijdezachte huid zónder pijn!

De LYCON waxen zijn gemakkelijk aan te brengen op een relatief lage temperatuur, wat irritaties en een rode huid helpt voorkomen. Tijdens het waxen met LYCON Precision Waxing worden alle haartjes reeds vanaf een lengte van slechts 1 mm, inclusief de haarwortels, vrijwel zonder pijn volledig verwijderd. Uw huid is daarna perfect glad, haarvrij, optimaal verzorgd en voelt zijdezacht aan.

Hoe werkt het?

De wax van LYCON Precision Waxing is lauwwarm, zacht, heerlijk geurend en vooral heel flexibel. Deze wordt in een dun laagje op de te ontharen lichaamsdelen aangebracht. De hoogwaardige textuur en unieke samenstelling van de LYCON waxen hecht alleen aan de haartjes en dus niet aan uw huid. In een paar seconden omsluit de wax alle haartjes en vormt een stevig maar flexibel laagje, dat vervolgens op een zeer snelle en vrijwel pijnloze manier wordt verwijderd. 

Tips vóór en na de LYCON Precision Waxbehandelingen: 

- Neem wanneer u echt uitzonderlijk gevoelig bent voor pijn ca. 30 minuten vóór de behandeling één paracetamol tablet. 

- Gebruik vanaf de eerste dag na uw waxbehandeling de LYCON SPA Essentials Ingrown-X-it Spray (indien u gevoelig bent voor het ingroeien van haartjes of snel last heeft van pukkeltjes op bijvoorbeeld de bovenlip). 

- Laat u met regelmaat waxen, voor een optimaal, langdurig glad en haarvrij resultaat. 

- Kom afhankelijk van uw persoonlijke haargroeisnelheid na 3 tot 6 weken na uw vorige afspraak terug; uw haar dient dan ten minste 2 mm lang te zijn. 

- Scrub uw huid vanaf 1 week na de behandeling 3 keer per week om deze zacht en glad te houden en om ingroeiende haarjes te helpen voorkomen. 

Liever niet doen, de eerste 24 uur na uw LYCON-Waxbehaling: 

- Neem geen heet bad of te hete douche. 

- Ga niet in de zon of onder de zonnebank liggen. 

- Ga niet naar de sauna. 

- Blijf uit het zwembad én uit de zee. 

- Draag geen strakke of niet-ademende kleding. 

- Gebruik geen geparfumeerde producten op de huid. 

- Raak de gewaxte huid niet aan met nagels of vingers als deze niet perfect schoon zijn; lege haarfollikels (haarzakjes) zijn namelijk gemakkelijk toegankelijk voor bacteriën. 

- Gebruik geen zelfbruinende crèmes of crèmes met vette oliën.